Humanitas onderwerpen

Blader hieronder op hoofdstuk
Mijn verslag (0)

Selecteer artikelen uit ons verslag.

voeg toe aan Mijn verslag Ga naar Mijn verslag

Deel Artikel

Visie en waarden

Humanitas staat voor…

Humanitas komt al 70 jaar (sinds 1945) op voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven, en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Wij vertalen de humanistische waarden gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, zelfbeschikking en vraaggerichtheid in maatschappelijke diensten, verleend door vrijwilligers, met de bedoeling anderen sterker te maken.

Onze visie

Mensen hebben de capaciteiten hun leven op eigen kracht in te richten. Maar soms hebben zij niet de juiste mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Humanitas is er om hen dan tijdelijk een steuntje in de rug te geven en ze de gereedschappen aan te reiken waarmee ze zelf hun problemen kunnen aanpakken. Want wij vinden dat ieder mens ook een verantwoordelijkheid heeft voor het welzijn in andermans leven. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen hieraan zoveel zelfvertrouwen ontlenen dat ze in de toekomst ook steeds beter voor zichzelf kunnen zorgen. En er daarmee ook voor anderen kunnen zijn.

Onze aanpak

De organisatievorm die het beste bij onze ideeën aansluit, is de vereniging. Geleid en bemenst door goed opgeleide vrijwilligers, met ondersteuning door beroepskrachten. Lokaal georganiseerd bovendien, kleinschalig en dicht bij de mensen, zodat we onze dienstverlening kunnen afstemmen op de actuele vraag. Anno 2015 verlenen we diensten binnen de zes thema’s Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien, Thuisadministratie en Detentie.